Hippo-hiihtokoulu

HIPPO-hiihtokoulun syyskausi käynnistyy keskiviikkona 24.10.2018. Ilmoittautuminen alkaa ke 24.10 klo 17:30 Seinäjoen Jouppilanvuoren hiihtostadionilla. Harjoitukset alkavat klo 18:00.

Ilmoittautuminen onnistuu ennakkoon kohdasta ilmoittautuminen.

Tervetuloa mukaan!

HUOM!

Kauden aikana tullaan ottamaan harjoituksien yhteydessä valokuvia. Kuvia voidaan julkaista hiihtokoulun sivuilla. Ilmoitathan jos et anna lupaa kuvien julkaisulle. marko.viinonen(at)gmail.com.

Hiihtokoulun sisältö ja ohjelma

Syksyn lumettomalla kaudella on ohjelmassa hiihtämistä tukevaa sulanmaan harjoittelua (kestävyys, koordinaatio, liikkuvuus, taito, nopeus jne.), pääpainon ollessa leikinomaisessa harjoittelussa (mm. pelien, leikkien ja leikkimielisten kisailujen kautta). Heti lumitilanteen salliessa siirrytään lumelle.

Hiihtokaudella on pääasiana leikinomainen hiihtämisen opettelu. Samalla käydään läpi perinteisen ja vapaan hiihtotekniikat, sekä jatketaan syyskauden fyysisten valmiuksien kehittämistä. Opittavia asioita yleisten hiihtotaitojen (tasapaino sekä kehon ja välineiden hallinta jne.) ohella ovat hiihtäjän tasosta riippuen mm: käännökset, alamäen ja ylämäen tekniikat sekä perinteisen (tasatyöntö, yksipotkuinen tasatyöntö, vuorohiihto) ja vapaan hiihtotavan eri tekniikat (kuokka, wassberg, mogren).

Varsinaisten hiihdon ja sitä tukevien harjoitteiden ohella hiihtokoulussa painotetaan leikinomaisuutta ja mukavaa yhdessäoloa tavoitteena saada harrastuksesta innostuneita lapsia.